X

räkna ut procent

räkna ut procent comes with six different types of percent possibilities. Enter values and click on Calculate percentage button

X
--

What is of
--

is what percent of
--

is of what?
--

from to
--

/
Decimal: --
Percentage: --
ANNONS
shareitt

Table of Contents

Är det här verktyget användbart?

Procentkalkylator


Vår kalkylator för procentuell förändring kan lösa alla dessa problem inom några sekunder utan förvirring. Vi vet att det är svårt att beräkna procenttal genom formler när du har bråttom. Procentkalkylator används för att beräkna procentuell förändring med hjälp av formler i backend för procentskillnadsräknaren.

Procentandel är en viktig del av matematik och beräkning av siffror när det gäller att producera en rapport baserad på kollektiva data.

En viktig del av siffervärde


Ett av de mest populära sätten som individer använder för att definiera vad som händer i vårt jordklot är procentsatser. De används i pressen för att definiera arbetslöshet, en mängd statistik om hälsa och välfärd och fördelning av offentliga resurser, till exempel hur mycket som spenderas på utbildning eller armén jämfört med andra nationer.

I mer privata och omedelbara ärenden används procentsatser för att berätta om kreditkorts- och låneräntor, för att klargöra löneavdrag, för att meddela höjningar av pensioner och ersättningar och naturligtvis för att uppmuntra oss att spara (eller spendera) kontanter med rabatt erbjudanden.

Eftersom siffervärde handlar om att känna till matematiskt associerade element i vårt jordklot, är en del av lärandet av siffervärde att skapa meningsfulla procentsatser. Vi vill göra det möjligt, oavsett om det är i privata situationer eller i förhållande till samhället, att kunna få en exakt procentsats för olika scenarier.

Betydelsen "procent"


Procent betyder "per hundra". Att skriva ett procenttal är ett sätt att jämföra beloppet med 100. Till exempel: 42% = x +

Verkliga bråk (eller förhållanden) med en nämnare på 100 är procentenheter. Genom att släppa procentsymbolen och skriva beloppet över 100 kan valfri procent ändras till en motsvarande bråkdel. Vanligtvis är det bäst att sätta denna fraktion på det enklaste sättet.

Användning av procentdata


I rapporteringsdata används procentsatser eftersom de är enklare att förstå och jämföra än andra typer av bråk. Att jämföra 20% och 15% av befolkningen är till exempel mycket lättare än att presentera samma siffror som 1/5 och 3/20.

Eftersom% alltid använder samma basnummer, 100, är ​​procentsatserna enkla och kraftfulla. Tyvärr har många vuxna dolt denna grundläggande kunskap om procentsatsernas betydelse på grund av en vanlig oro för undervisningsformler snarare än betydelse. Vi har dock utvecklat en procenträknare så att vi enkelt kan få procentsatserna för olika nummer och kan lösa procentuella problem.

Ordets historia "Procent" och symbolen "%"


Procentandel skrivs vanligtvis som två ord (procent) på brittisk engelska, även om percentil och procent är skrivna som ett ord. Procentandel är den vanligaste versionen på amerikansk engelska.

Det fanns en punkt i ordet "procent". i mitten av 1900-talet, i motsats till "procent". "Procenten". Form används fortfarande på det extremt formella språket som finns i vissa tidningar, såsom låneavtal (särskilt de som är föremål för eller motiverade av gemensam lag), liksom i Hansard-utskrifter av brittiska parlamentariska rättegångar.

Ordet tillskrevs andelen latin per procent. Ursprungligen är det grekiskt koncept att betrakta värden som komponenter i hundra. Symbolen procent (%) utvecklades från en symbol som förkortade procentsatsen i Italien per cent. Formen procent eller procent används på vissa andra språk. Vissa språk använder både en term utvecklad från procent och ett uttryck som betyder samma sak på det språket, t.ex. Rumänska procent och la sută (dvs. 10% för [varje] hundra kan läsas eller skrivas ibland, liknande den engelska av tio).

Hur och var man ska använda procent


Ofta varierar grammatik och stilguider i hur man skriver procentsatser. Till exempel föreslås ordet procent (eller procent) stavas i alla texter, som i "1 procent" snarare än "1%." Andra guider föredrar att ordet i humanistiska texter skrivs, men att symbolen används i vetenskapliga texter. De flesta guider är överens om att de alltid är skrivna med ett tal, som i "5 procent" och inte "fem procent", det enda undantaget är i början av en fras: "Tio procent av alla författare älskar anpassade guider."

Decimaler bör användas istället för bråk, som i "3,5 procent av vinsten" och inte "3 1⁄2 procent av vinsten." Emellertid använder regeringsbong och andra utgivande titlar den fraktionerade formen, t.ex. "3 1⁄2% lån utan säkerhet 2032 Serie 2."

När räntorna är mycket låga ingår siffran 0 om räntan är lägre än 1 procent, t.ex. "0 3⁄4% Treasury Stock", inte "3⁄4% Treasury Stock." Det är också allmänt accepterat att symbolen procent (%) ska användas i tabellformat och grafiskt material.

GRUNDLÄGGANDE PROBLEM FÖR PROCENT


Det finns tre typer av ordproblem associerade med procent:

  • Typ A Vilket antal är 15% av 63?
  • Typ B Hur många procent av 42 är 21?
  • Typ C 25 är 40% av vilket antal?

Metoden vi använder för att lösa alla tre typer av problem innebär att översätta meningarna till ekvationer och sedan lösa ekvationerna.

Följande översättningar används för ekvationer:

Ordet översätts alltid till ett = tecken, ordet betyder nästan alltid multiplicera och numret vi letar efter kan representeras med en bokstav, som n eller x.

Som du kan se löses alla tre typerna av procentproblem på ett liknande sätt. Vi skriver är som =, av som ·, och vilket antal som n. Den resulterande ekvationen löses sedan för att få svaret.

FÖRÄNDRING AV PROCENTER TILL DESIMALSREGEL:


Släpp procentsymbolen och flytta decimalpunkten två platser åt vänster för att göra en procent till decimal.

Exempel: 25% = 0,25 | 75% = 0,75 | 6,8% = 0,068 | 0,63% = 0,0063

ÄNDRING AV DESIMAL TILL PROCENTREGEL:


Det kan göras genom att flytta decimalpunkten två platser åt höger och använda procentsymbolen för att ändra en decimal till en procentenhet.

Exempel: 0,27 = 27% | 4,89 = 489% | 0,2 = 20% | 25 = 2500%

Varför ska du använda Procent Calculator?


Procent av räknaren är användbar när du inte vill förvirra dig medan du beräknar försäljningsprocenten i köpcentret eller i livsmedelsbutiken. Skriv bara värdena i vår procentuella skillnadskalkylator och ta reda på hur mycket du kan spara eller vilken procentsats som är rabatt på en stor försäljning.