X

Tekst Summarizer

Kopieer en plak hieronder uw tekst om paragraaf samen te vatten

Upload Upload
ADVERTENTIE
ADVERTENTIE
shareitt

Table of Contents

Is dit hulpmiddel nuttig?

Wat is een samenvattende tool?

Summarizing Tool is een op AI gebaseerde tool die de lange tekst samenvat in de verkorte tekst. Samengevatte tekst heeft meestal de belangrijkste zinnen die een overzicht zijn van de hele context.
Om deze tool beter te begrijpen, is hier de definitie van YourDictionary.com:
"Samenvatten wordt gedefinieerd als het nemen van veel informatie en het maken van een beknopte versie die de hoofdpunten behandelt".
Samenvattingsgereedschap kan de 3-4 alinea's met slechts een enkele klik in een enkele alinea converteren.
Hier is een voorbeeld van hoe de bovenstaande tool 1000+ woorden in 200 woorden heeft gecondenseerd

Originele inhoud:

Originele inhoud

Samengevatte inhoud:

Samenvatting


Kenmerken:

Of je nu wilt samenvatten voor een educatieve carrière of officieel gebruik, de Prepostseo’s Text Summarizer is erg nuttig.
Dit komt doordat deze tool accuraat en efficiënt is voor het maken van een overzicht van een artikel.
Onze Text Summarizer is ontwikkeld met geavanceerde algoritmen die werken om uw inhoud te begrijpen en vervolgens een overzicht van uw geschreven woorden te genereren.
Onthoud dat deze tool de betekenis van de daadwerkelijke inhoud niet verandert, maar alleen de hele inhoud begrijpt en het beste overzicht vindt.
Hier zijn enkele van de geweldige functies van deze tool:

 • Samenvattingspercentage instellen

Het is niet duidelijk dat deze samenvattingsgenerator de tekst automatisch zou samenvatten in willekeurige regels, maar u kunt het percentage van de lengte van de samengevatte inhoud instellen.
Als u bijvoorbeeld 50% van de samengevatte inhoud wilt, kunt u onder deze tool de functie gebruiken om het vereiste percentage in te stellen.
Tussen 0 en 100 kunt u eenvoudig elk nummer selecteren om de inhoud op basis van uw vereisten te krijgen.

 • Weergeven in opsommingstekens

Dit is een knop onder de tool die u kan helpen om het formaat naar uw wens te krijgen. Wanneer u de inhoud samenvat, klikt u op deze knop om uw resultaat in de opsommingstekens te krijgen.
Dit is meestal handig als u een presentatie heeft gemaakt en deze presentatie wilt omzetten in een snel overzicht ter voorbereiding.

 

 • Toon ranking verstandig

Deze functie helpt je om een volgorde in je inhoud te maken op basis van de rangschikking. Als de zin meer is geoptimaliseerd, krijgt deze een hogere rankingscore.
Door op deze knop te klikken, genereert het resultaat de reeks van de hoogst gescoorde zin op de eerste positie.

 • Laat de beste zin zien

De beste zinsfunctie zou u de zin vertellen die volgens onze algoritmen de hoogste score heeft.
Als u veel zinnen heeft geschreven en u wilt de beste krijgen, dan is deze functie gunstig voor u.

Beste zinnen

 • Toon topzinnen

Dit is net als de beste zin, maar in meer kwantiteit. Deze optie bevat de bovenste zinnen op basis van uw vereiste nummers.
Zodra u deze optie heeft aangevinkt, moet u het aantal zinnen invoeren dat u nodig heeft. Als je eenmaal hebt geschreven, worden de bovenste zinnen gegenereerd op basis van de score van elke zin.

Gerangschikte zinnen


Hoe werkt het artikel dat de tool samenvat?

Onze Text Summarizer gebruikt AI-gebaseerde algoritmen om uw inhoud te begrijpen en vervolgens door te gaan met het selecteren van de meest geschikte zinnen.
De algoritmen geven de score aan elk van de zinnen op basis van de optimalisatie, woordkeuze, structuur en nauwkeurigheid.
Volgens de score begrijpt de tool het belang van deze zinnen, waar het ook de zinnen kan vinden die informatief zijn.
Later worden deze informatieve en belangrijke zinnen verzameld om de samengevatte inhoud te maken. Later lezen de algoritmen automatisch het schrijven en merken ze op dat er fouten moeten worden verwijderd.

Maakt gebruik van Text Summarizer

Het gebruik van deze tekstsamenvatting is niet specifiek, maar toch zijn hier enkele veelvoorkomende toepassingen van deze geweldige tool:

 • Studenten

In een onderwijscarrière moeten studenten meestal een samenvatting van verschillende opdrachten vinden. Deze tool kan hen helpen om de samenvatting het beste te maken en hun opdrachten op tijd af te ronden.

De leerlingen gebruiken deze tool ook om hun presentatie klaar te maken. In de presentatie verzamelt de groep studenten meestal veel data en gebruikt deze tool vervolgens om er de beste content uit te halen.

 • Leraren

Wanneer docenten het lesmateriaal moeten maken, hebben ze meestal veel onderzoek, maar ze moeten het kort houden. Als ze het handmatig beginnen te maken, is de kans groot dat dit de nauwkeurigheid zou verminderen en veel tijd zou kosten om het te schrijven en vervolgens te proeflezen.
Hiervoor kan de tool nuttig zijn, omdat het slechts enkele momenten kost om een snel overzicht van de inhoud te genereren.

 • Journalisten

In de journalistiek concentreert de professional zich meestal op het maken van de kop die het hele verhaal kan verklaren. Als ze een evenement bespreken, kunnen ze niet het hele evenement schriftelijk uitleggen, omdat er pagina's nodig zijn om een evenement van een hele dag uit te leggen.
Via deze samenvattingsfunctie kunnen ze echter gemakkelijk de samengevatte tekst genereren en indienen voor publicatie. Hierdoor kan het hele evenement in slechts een paar alinea's worden behandeld.

 • Editors

De redactie heeft meestal veel last van het beoordelen van artikelen en het begrijpen van de verhalen. Hiervoor kunnen ze de lange verhalen in deze online tekstsamenvatting plakken om het eigenlijke thema van het verhaal te kennen.
Dit zou hun productiviteit verhogen omdat ze de betekenis van de artikelen snel zouden kennen.

 • Persbericht

Op elektronische media zijn er enkele seconden voorzien om een heel verhaal te beslaan, maar de verslaggever geeft meestal pagina's voor elk verhaal. De maker van het persbericht gebruikt deze tool echter meestal om het persbericht te genereren dat het beste bij hem past.
Op deze manier kan het hele verhaal worden bedekt met slechts enkele regels, maar de betekenis zou hetzelfde zijn.

 • Schrijvers

Of het nu gaat om het schrijven voor de blog of om gastposts te verkopen, de schrijvers moeten meestal de conclusie aan het einde van het artikel toevoegen.
Hiervoor kunnen ze de samenvattings-tool gebruiken om vriendelijke inhoud te genereren die slechts het overzicht is en snel kan worden gelezen.


Regels voor het samenvatten

Of u nu handmatig samenvat of met behulp van een tool, de volgende regels zouden de toepassing van uw samenvatting moeten zijn:

 1. Zorg er bij het samenvatten voor dat u alle punten in de feitelijke context behandelt om het concept van de schrijver te behouden.
 2. Uw samenvatting moet beknopt zijn, inclusief de informatieve concepten. Neem de niet-essentiële passages niet op in uw samenvatting.
 3. De samenvatting kan het idee van de auteur weergeven. Het oorspronkelijke idee zou niet onnauwkeurig moeten zijn.
 4. Herhaal punten niet meer dan één keer. U moet ook uw punten niet optellen.
 5. Combineer de ideeën van de originele inhoud terwijl deze overeen moet komen met de andere zinnen.
 6. Samenvattend zou u de woorden van de categorie moeten gebruiken in plaats van het object. (Zoals het gebruik van 'fruit' in plaats van bananen, appels)

Parafraseren versus samenvatten: wat is het verschil?

 • Parafraseren

Parafraseren is het omzetten van de context van de bron in uw woorden terwijl de werkelijke betekenis van de inhoud hetzelfde blijft. Geparafraseerd materiaal is qua hoeveelheid bijna hetzelfde als in de originele inhoud.

 • Samenvatting

De samenvatting is de omzetting van de lange passage in uw eigen woorden, maar bevat alleen de belangrijkste punten van de inhoud. De samenvatting is veel korter dan de oorspronkelijke passage en is in staat om de hele passage in een paar zinnen uit te leggen.


Hoe gebruik je de samenvattingsfunctie van Prepostseo?

Welnu, het ontwerp van deze tekstsamenvatting is erg vriendelijk, vooral voor de bezoekers, omdat u zich niet hoeft te registreren om deze tool te gebruiken.
Met deze tool kan inhoud echter op twee manieren worden ingediend, waaronder

 • Door de inhoud in de tool te plakken
 • Door te uploaden in verschillende formaten (doc / Docx / PDF / txt)

Nadat u het bestand heeft geplakt of geüpload, krijgt u de mogelijkheid om verschillende functies te selecteren, zoals rangschikkende selectie of het maken van opsommingstekens.
Na selectie zou de tool de nieuwe inhoud voor u genereren, dat is het overzicht van het lange artikel.