X

Leeftijdscalculator

By Default: 12:00 AM
By Default: 12:00 AM

Table of Contents

Leeftijd calculator

Letterlijk is leeftijd het verschil tussen twee individuele datums. Een daarvan is de geboortedatum die feitelijk het begin van de leeftijd aangeeft. De tweede datum geeft de duur aan tot welke de leeftijd moet worden bepaald. U kunt hiervoor de huidige datum, een datum in het verleden of een futuristische datum gebruiken.

Houd er rekening mee dat uw geboortedatum 28 maart 1984 is en de huidige datum 28 maart 2019. Als u de huidige datum gebruikt om uw leeftijd te bepalen, zou dit precies 35 jaar zijn. Evenzo, als u uw leeftijd op 28 februari 2019 wilt controleren, zou dit 34 jaar en 11 maanden zijn. Ten slotte, als u uw leeftijd op 28 april 2019 wilt controleren, zou u 35 jaar en 1 maanden oud zijn.


Relevant voor online inzendingen

Dagelijks vullen gebruikers online registratieformulieren in voor verschillende doeleinden. U voert bijvoorbeeld uw gegevens online in om een ​​account aan te maken op een website voor het delen van foto's. Gebruikers voeren tijdens het registratieproces verschillende gegevens in. Een daarvan is de leeftijd. De meeste websites hebben een minimumleeftijd en het formulier wordt alleen verzonden als de ingevoerde leeftijd is geverifieerd. U moet het aantal maanden op uw vingers berekenen wanneer dit gemakkelijker kan worden gedaan via de exacte leeftijdscalculator.


Hoe leeftijd berekenen

Gebruikers geven om verschillende redenen de voorkeur aan deze Pearson-leeftijdscalculator. Een daarvan is dat ze geen lange stappen hoeven te doorlopen. De volgende punten markeren de stappen die gebruikers moeten uitvoeren.

Voer de geboortedatum in

Dit is de belangrijkste invoer waarvoor de leeftijd wordt berekend. Nadat u de datum hebt ingevoerd, klikt u op de knop "berekenen" om de vastgestelde leeftijd te bekijken.

Leeftijd met verschillende eenheden

Soms lukt het niet om de leeftijd alleen in jaren te kennen. Als u uw leeftijd in maanden of dagen nodig hebt, moeten er meerdere vermenigvuldigingen worden uitgevoerd. Een dergelijke eis bestaat niet als deze calculator wordt gebruikt. Het toont de berekende leeftijd met verschillende eenheden. U kunt de leeftijd bekijken in jaren, maanden, dagen, uren, minuten en zelfs seconden. Op basis van de vereisten die u heeft, kan de juiste eenheid worden geselecteerd.